Wijn proeven

Wijn proeven kan op veel verschillende manieren, een proeverij kan op uw locatie of bij ons in de winkel zoals hieronder beschreven.

Twee maal per jaar hebben wij een assortiment proeverij, kijk voor data bij agenda.
Ook verzorgen wij verschillende keren per jaar wijn-spijsavonden bij diverse restaurants of op uw gewenste locatie.

Voorbeeld Wijnproeverij:

Ontvangst met een glas mousserende wijn. Daarna volgt een proeverij met 10 verschillende wijnen. Hierbij zullen we ook 5 soorten luxe hapjes serveren.

proefmetmartijn

De invulling:

We zullen na het aperitief beginnen met het proeven van de wijnen. Eerst zal er een inleidende uitleg gegeven worden over de wijnen, daarna proeven we van de verschillende druiven met als doel wijn- en smaakherkenning ervaring op te doen.

Per ronde nemen we 2 wijnen, eerst kijken we of u proeft welke druiven er voor deze wijn gebruikt zijn. Vervolgens gaan we dezelfde 2 wijnen proeven met een hapje erbij. Op deze manier zult u ontdekken dat smaken kunnen veranderen en heel persoonlijk zijn. Bij voorkeur zullen we dit in 5 sessies doen met bijvoorbeeld 2×2 wit, daarna rosé, rood, dessertwijn. Op deze manier heeft u een educatieve maar ook erg gezellig middag/avond.

Ook kan er een thema aan de proeverij worden gegeven bijvoorbeeld, wild, rosé of een land. Wij regelen ook het glaswerk, proefformulieren, hapjes en stokbrood.

De kosten zijn vanaf € 29,50 excl. BTW. per persoon en de proeverijen zijn vanaf tien personen. De flessen die extra worden geschonken tijdens of na de proeverij zullen in overleg tegen de normale verkoopprijs in rekening worden gebracht. Onze ervaring is dat het erg leerzame, maar vooral gezellige proeverijen zijn. Uiteraard is dit een voorbeeld, we kunnen uw proeverij geheel naar uw wensen invullen.

Wijn proeven kan op veel verschillende manieren, een proeverij kan op uw locatie of bij ons in de winkel zoals hieronder beschreven.