Wat maakt een wijn een herfstwijn? | Blog

Bladeren die van de bomen vallen, regen, donkere dagen, een winterjas voor de kou. We moeten er aan geloven. Het is herfst! En dus nemen we afscheid van de frisse en lichte wijnen en maken plaats voor de vollere wijnen. Daarin adviseer ik je graag.

Veel mensen associëren rode wijn met de herfst. Rode wijnen doen het in de herfst en winter inderdaad heel goed. Toch is een vollere witte wijn ook een zeer smakelijke keuze in de herfst. Zou je deze wijn in de zomer drinken, dan zou dat veel te zwaar zijn. Het gaat er juist om dat een wijn meer smaak mag hebben in het herfst- en winterseizoen. Net zoals je vaak ook wat zwaarder eet vanaf de herfst.

Wanneer is een wijn dan een goede herfstwijn?

Dat zit zo. Een goede herfstwijn voldoet als het genoeg complexiteit en intensiteit heeft. Niet te veel zuren, maar zeker niet te zoet. Wijnen die je verleiden door de warme geur van chocolade, diep bosfruit, karamel en tropische vruchten. Ben je een wijnliefhebber? Dan ik kan je verzekeren dat een herfstwijn die aan deze eigenschappen voldoet, op een natte herfstdag met de warme kachel aan ontzettend lekker smaakt.

Volle en kruidige rode wijn

De rode wijn Les 3 Lys uit de Côtes du Rhône is wat mij betreft echt een herfstwijn. Een volle en kruidige wijn die bij de eerste geur al doet denken aan de specerijen uit het keukenkastje van grootmoeder. De smaak van deze wijn doet pikkend fruitig aan door de Syrah druif en de Grenache Druif maakt de wijn ook nog eens vol en romig. Een feest in het glas!

Een zwoele witte wijn

Een andere smakelijke herfstwijn is de witte wijn van Château Bellefontaine. Deze Chardonnay is gemaakt op 60 jaar oude stokken en een heeft een zwoele, tropische geur. Door de lange houtrijping krijgt wijn vaak een romigere smaak wat de wijn ook zwaarder maakt. Met de smaak van zachte karamel, fruitige perzik en een frisse droge afdronk is de Château Bellefontaine perfect in balans. Serveer ‘m wijn in een mooi bol glas en je kunt heerlijk achterover gezakt genieten.

Herfstige wijn en spijs

Alleen al van de geur van een goede herfstwijn ga je het al snel warm krijgen. Maar na de eerste slok zal je merken dat je ook trek krijgt. Een goede stamppot met draadjesvlees of een heerlijke herfstsalade met bospaddenstoelen, noten en gezouten karamel kan ik je dan zeker aanraden!

Krijg je er al zin in?

In de winkel is genoeg keuze met mooie volle herfstwijnen. Maar we hebben nu ook een aanbieding van Les 3 Lys en de Château Bellefontaine Chardonnay voor je in de winkel van Wereld Wijnen.

Les 3 Lys

Deze fluweel rode wijn uit de Côtes du Rhône in Zuid-Frankrijk doet bij de eerste geur al denken aan de specerijen uit het keukenkastje van oma. De smaak doet pikkend fruitig aan door de Syrah druif en de Grenache Druif maakt de wijn ook nog eens vol en romig. Een feest in het glas!

Prijs: € 8,50 per fles
Nu per doos: € 45

Deze aanbieding geldt tot en met 5 december 2018

  

Château Bellefontaine Chardonnay

Deze witte wijn die gemaakt is op 60 jaar oude stokken heeft een heerlijke tropische geur. Serveer de wijn in een mooi bol glas en geniet van de smaak van zachte karamel, fruitige perzik en een frisse droge afdronk. Smaakt perfect bij roodflora kaas, herfstige salades, patés en schaal- en schelpdieren.

Prijs: € 12,50 per fles
Nu per doos: € 65

Deze aanbieding geldt tot en met 5 december 2018