Eigen import

Bestel onze wijnen hier

Ontmoet onze eigen Wereld Wijnboeren! Op deze pagina stellen we de wijnboeren van Chateau Guery, L’Ermitage en Saint-Bénézet aan je voor.

Chateau Guery

Rene Guery de wijnmaker en eigenaar, runt samen met zijn vrouw dit 45 hectaren grote bedrijf in het wijngebied Minervois.

Rene en Marijn

De wijnen van Chateau Guery hebben een heerlijk karakter, elke wijn staat voor smaak. Van een strak droge Sauvignon tot een kersen rode Petit Verdot. Ik kan de wijnen het beste beschrijven als smakelijk, fruitig, met mooie droge tonen en niet te veel tannine. De geschiedenis van de familie gaat al heel wat generaties terug. Maar Rene heeft zich echt toegelegd op het maken van kwaliteitswijnen. Zijn voorouders waren meer ‘productie boeren’ voor de druiven en het sap.

Rene heeft met zijn Sauvignon, Viognier en Eolides al verschillende prijzen verdiend.

L’Ermitage

Chateau l’Ermitage is een boeiend wijnhuis in het uiterste zuiden van de Rhône, de Costière de Nimes.

JBEM_8169erome Castilon is de eigenaar en heeft het bedrijf van zijn ouders overgenomen. De karakters van de wijnen zijn veelzijdig; van elegante witte wijn tot robuuste rode wijn. Viognier, Rousanne, Muscat, Syrah, Mourverdre en Grenache zijn de specialiteiten van dit huis.

Volgens de Terra Vitas Culture worden de wijnen gemaakt met veel respect voor natuur en mens, dat resulteert in duurzame kwaliteitswijnen. Maar de smaak is uiteraard ook voortreffelijk!

Saint-Bénézet

Dit domaine strekt zich uit over 240 hectare grond en heeft druiven in de Costières de Nimes en Vins de Pays Doc. Het wijnhuis bevindt zich in Saint-Gilles.

De wijnen uit de Pays Doc zijn heerlijke wijnen die perfect passen bij een barbecue of een verjaardag met vrienden. De wijnen uit de Costières de Nimes zijn krachtiger en kunnen beter bij een diner geschonken worden. De druiven die dit wijnhuis gebruikt zijn Vermentino, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache en Cinsault. De moderne manier waarop hier wijn van wordt gemaakt resulteert in een elegante en vriendelijke stijl wijn.