Eigen import

Bestel onze wijnen hier

Ontmoet onze eigen Wereld Wijnboeren! Op deze pagina stellen we de wijnboeren van Chateau Guery, L’Ermitage, Saint-Bénézet, Chateau Bellefontaine en Liszkay uit Hongarije aan je voor.

Chateau Guery

Rene Guery de wijnmaker en eigenaar, runt samen met zijn vrouw dit 45 hectaren grote bedrijf in het wijngebied Minervois.

De wijnen van Chateau Guery hebben een heerlijk karakter, elke wijn staat voor smaak. Van een strak droge Sauvignon tot een kersen rode Petit Verdot. Ik kan de wijnen het beste beschrijven als smakelijk, fruitig, met mooie droge tonen en niet te veel tannine. De geschiedenis van de familie gaat al heel wat generaties terug. Maar Rene heeft zich echt toegelegd op het maken van kwaliteitswijnen. Zijn voorouders waren meer ‘productie boeren’ voor de druiven en het sap.

Rene heeft met zijn Sauvignon, Viognier en Eolides al verschillende prijzen verdiend.

L’Ermitage

Chateau l’Ermitage is een boeiend wijnhuis in het uiterste zuiden van de Rhône, de Costière de Nimes.

Jerome Castilon is de eigenaar en heeft het bedrijf van zijn ouders overgenomen. De karakters van de wijnen zijn veelzijdig; van elegante witte wijn tot robuuste rode wijn. Viognier, Rousanne, Muscat, Syrah, Mourverdre en Grenache zijn de specialiteiten van dit huis.

Volgens de Terra Vitas Culture worden de wijnen gemaakt met veel respect voor natuur en mens, dat resulteert in duurzame kwaliteitswijnen. Maar de smaak is uiteraard ook voortreffelijk!

Saint-Bénézet

Dit domaine strekt zich uit over 240 hectare grond en heeft druiven in de Costières de Nimes en Vins de Pays Doc. Het wijnhuis bevindt zich in Saint-Gilles.

De wijnen uit de Pays Doc zijn heerlijke wijnen die perfect passen bij een barbecue of een verjaardag met vrienden. De wijnen uit de Costières de Nimes zijn krachtiger en kunnen beter bij een diner geschonken worden. De druiven die dit wijnhuis gebruikt zijn Vermentino, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache en Cinsault. De moderne manier waarop hier wijn van wordt gemaakt resulteert in een elegante en vriendelijke stijl wijn.

Liszkay Hongarije (klein Paradijs)

Meer dan 150 jaar geleden, werd het “Balaton-meer highlands “ bekend voor rode wijnen, voor bijna 400 jaar planten de romeinen hier al rode druiven. Dit was hun  gebied van het Romeinse rijk die dit tot hun belangrijkste druiven terroir noemde. Door een kleine microklimaat rijpe de druiven hier mooi en vol, krijgen ze genoeg vocht en staan ze op een uniek vulkanisch plateau. Ook wel mediterranen genoemd. Hiermee heeft dit gebied de hoogste Hongaarse terroir onderscheiding 385/400 punten.

Er wordt ongeveer 1 fles per stok gemaakt dus lage opbrengst en hoge concentratie. De rijen tussen de stokken zijn  meter en men gebruikt hier spontane gisting met voor de meeste wijnen 12 tot 18 maanden rijping op nieuw Hongaars eiken. Ook de toevoeging van producten die niet in de wijn horen zijn hier uit den boze ook bestrijding gebeurt louter met respect voor mens, dier en natuur. Als er leven is in het glas is er leven in de wijngaard. Alleen de Guilia en Pinot gris, Rosé zijn op roestvrijstaal vergist en gerijpt.

Door rechtstreeks contact met de wijnboer en eigenaar zijn wij uniek in het importeren van deze wijnen.

Chateau Bellefontaine

40 kilometer naast Montpellier vlak langs de Middellandse zee is een plateau op z’on 150 boven de zee in het meest zuidelijk stukje genaamd: Costiere de Nimes. Hier ligt het klein stukje paradijs van de wijnmakers van “ons” Domaine Bénézet.

Van het Chateau is een mooi B&B Gemaakt met 2 zwembaden en 14 kamers . Elk met uitzicht op de wijngaard buiten waant u zich omringt door druiven met uitzicht op 2 grote meren en de zee.

De wijnen zijn biologisch geteeld en erg karaktervol.